På fjelltur i sommer – godt utstyr gir mer turglede

Stigende renter og spinnville valutakurser har fått mange nordmenn å vurdere sommerferie i Norge, og landet vårt har mye å by på når det gjelder spektakulære naturopplevelser. Hvis du skal gi deg ut på en lang eller kort fjelltur i sommer, er det lurt å ta en titt på utstyret før du pakker sekken.

Komfortabel, praktisk og funksjonell bekledning

Gode klær og sko er avgjørende hvis du skal ha det fint på tur. Det er viktig å prioritere både komfort og funksjon:

  • En god turbukse og fleksible overdeler er en god start. En turbukse av høy kvalitet, for eksempel en Hagløfs-bukse spesifikt laget for turbruk, skal være både slitesterk, pustende, lett og gjerne vannavvisende. Husk samtidig på trelagsprinsippet hvis været er kjølig.
  • Det er viktig å velge sko etter terreng. Vanlige joggesko kan være velegnet til enkle turer på flatt underlag, men i fjellterreng er det nødvendig med mer støtte. Husk på å prøve ut nye fjellsko før du gir deg ut på en lang tur.

Overnatting – hengekøye, telt eller noe helt annet?

Salget av hengekøyer eksploderte for noen år siden, og nå har «alle» nordmenn en hengekøye til turbruk. Hvis du ikke allerede har en hengekøye, er det mulig å få tak i et enkelt alternativ med myggnetting for noen hundrelapper.

  • En hengekøye gir selvfølgelig mye fleksibilitet, og passer svært godt for deg som trives under åpen himmel. Dessuten kommer du deg litt opp fra bakken.
  • Hvis du skal overnatte i telt, er det fornuftig å velge et produkt spesifikt tiltenkt turbruk. Store campingtelt eller svært enkle popup-telt er ikke spesielt praktiske på tur.

Til syvende og sist skal turutstyret legge til rette for en hyggelig og komfortabel tur. Du trenger ikke å investere i ekspedisjonsutstyr, men sørg for at utstyret er både praktisk, funksjonelt og komfortabelt – slik at du kan ha fullt fokus på å oppleve den norske sommeren.