Hold orden i hjemmet med god merking og sortering

Ulike ryddetrender går sin gang på sosiale medier, og å holde orden i hjemmet ditt går aldri av moten. Noen elsker å vaske, rydde og organisere, men for mange er denne oppgaven en daglig kamp mot en uendelig mengde matbokser, vannflasker, klesplagg og andre store og små ting. Det finnes ingen fasitsvar når det gjelder hvordan du egentlig skal få tilbake kontrollen over alle ting som skaper kaos i hjemmet ditt, men god merking kan være et greit utgangspunkt.

Ulike merker til ulike formål

I dag er det mulig å kjøpe en rekke ulike merkelapper og etiketter på nett. Klassiske strykemerker er fortsatt relevante til bruk på plagg som skal vaskes ofte og ved høy temperatur, da strykemerker har en forventet levetid som matcher plagget de festes til.

Samtidig har selvklebende navnemerker overtatt en stor del av markedet, da de er svært enkle og raske å bruke. Et selvklebende navnemerke fester du helt enkelt bare til det som skal merkes, og gode navnemerker tåler en tur i enten oppvaskmaskinen eller vaskemaskinen. Selvklebende navnemerker kan derfor brukes til alt fra klær og sko til vannflasker eller matbokser.

Prøv å gi alle ting i hjemmet en fast plass

Det kan være ekstremt utfordrende å holde orden i skuffer og skap, ikke minst når ting «flyter» uten noen fast plass. Derfor er det lurt å begynne et organiserings-prosjekt med å prøve å gi alle ting i hjemmet ditt en fast plass. Ved å sørge for at du vet hvor ting egentlig hører hjemme, fjerner du usikkerhet og unødvendig tidsbruk fra ryddejobben.

Et avsluttende tips er selvfølgelig å prøve å redusere mengden ting og dingser i boligen din. For hver ting du fjerner, reduseres også behovet for rydding og organisering. Det er jo tross alt ikke noe poeng å bruke tid på å sortere og merke ting som du sannsynligvis aldri vil få bruk for.